Tekst

ons proces

ons modulair productie proces 

DFE verwerkt een breed pallet aan grondstoffen, van eiwitten tot zetmeel, van tuinboon tot tarwe. Om flexibel te kunnen opereren en garanties te kunnen afgeven (onder meer op de afwezigheid van allergenen) beschikt DFE over een uitgebreid machinepark. Iedere processtap is (modulair) opgesteld in een volstrekt gescheiden compartiment. Een greep uit onze mogelijkheden;

Tekst

Extruder

Het hart van onze processen is natuurlijk de extruder zelf. Daar krijgt het product zijn vorm en textuur. DFE beschikt over meerdere Cooperion twin screw extruders. Deze extruders kenmerken zich door een hoge betrouwbaarheid en zijn uitgerust met nauwkeurige gravimetrische en vloeistoffeeders. Dit geeft garantie op een constant (eind)product.

Media
coperion extruder lijn 2
Media
Joest droger
Tekst

Droger

Tijdens het extruderen wordt vocht toegevoegd om het proces mogelijk te maken. Als het extrudaat de extruder verlaat bevat het over het algemeen een te hoog percentage om een goede houdbaarheid te kunnen garanderen. In de volgende stap wordt het product dan ook nog (na)gedroogd. DFE maakt onder andere gebruik van “Fluidized Bed” drogers.  Deze zijn voorzien van koel- en droogsecties en voorzien van lucht circulatiesystemen. Deze drogers zijn geschikt voor verschillende vormen en afmetingen van de extrudaten, zoals granulaten, flakes, crumbs en zijn zeer nauwkeurig instelbaar, zelfs tot een vochtgetal van onder de 4 %.

De droger is ontworpen voor snelle (tussentijdse) reiniging om de doelstellingen op het gebied van allergenenscheiding te kunnen waarborgen.

Tekst

Intern transport

Extrudaten kunnen kwetsbaar zijn. Derhalve kiest DFE voor het (tussen) transport tussen de diverse processen niet voor zuig of blaasleidingen maar voor transportbanden en spiraalconveyers. Dit garandeert een zachte behandeling van de producten en voorkomt beschadigingen, breuk en stofvorming

Media
band transport
Media
tumbler seasoning
Tekst

tumbler

Extrudaten kunnen voorzien worden van een coating ook wel seasoning genoemd. Hiervoor wordt in het proces een tumbler ingezet. Met behulp van bijvoorbeeld een oilspray kan er een (flavour)coating aangebracht worden. DFE beschikt via een van haar zusterbedrijven over een uitgebreid portfolio aan deze seasonings.

Tekst

Crushen en zeven

Na het droogproces kan het product desgewenst verkleind worden. DFE maakt hierbij gebruik van een crusher. Als gevolg van deze innovatieve processtap is er sprake van een optimale snijgeometrie. Er wordt een uniforme structuurafmeting bereikt waarbij er geen verhitting plaatsvindt. 

Tijdens het verkleiningsproces kan er gelijktijdig gezeefd worden in maximaal vier fracties. DFE beschikt over een uitgebreid assortiment aan zeefdekken om nagenoeg iedere fractie te separeren.

Media
crushen en zeven multicracker
Media
Arodo automatische afvulinstallatie bij Driessen Food Extrusion
Tekst

Verpakken

Het moederbedrijf van DFE heeft haar roots in mengen en verpakken en kan hierdoor nagenoeg iedere verpakkingsvorm aanbieden. Standaard in het extrusieproces is de bigbag maar ook 10kg (kunststof) zakken en consumentenverpakking (pouch/pillow/bucket) zijn mogelijk. Vraag naar onze uitgebreide mogelijkheden.

Media
centrale gang fromatech
Tekst

Wij staan voor kwaliteit, 
maatwerk en een korte doorlooptijd

Neem contact met ons op en informeer naar onze maatwerkoplossingen.

 

Neem contact op