Tekst

grondstoffen

onze ingrediënten

DFE verwerkt een groot aantal natuurlijke grondstoffen, van eiwit tot zetmeel en bedient daarmee dan ook een groot aantal industrieën. Dit vereist gecontroleerde productie-omgevingen. Wij bespreken graag de garanties die u vraagt. Op deze pagina vindt u een overzicht van de grondstoffen die mogelijk zijn bij DFE. Uiteraard zijn ook blends van diverse grondstoffen mogelijk. Staat uw grondstof er niet bij? Neem dan contact met ons op om uw ideeën te bespreken

Tekst

Soja

Soja is nog steeds een van de meest voorkomende grondstoffen voor het maken van vleesvervangers (TVP). De textuur van soja is uniek. Daarnaast wordt soja veel toegepast om producten te verrijken met eiwit. Soja bevat tevens alle essentiële aminozuren. Daarnaast ook vitaminen, mineralen en isoflavone verbindingen. De wateropname is uitstekend en soja eiwitten kunnen tevens emulsies stabiliseren.

Een blend van sojaconcentraat en soja-isolaat kan worden worden ingezet om een optimaal evenwicht te bereiken tussen textuur, mondgevoel en smaak.

Verkrijgbaar in: chunks, flakes, granules

Toepassing: vleesvervangers (bv vegetarische hamburgers, worstjes en nuggets), ontbijtgranen, energierepen

Media
Soy TVP.
Media
Pea TVP small
Tekst

erwt

Erwt wordt steeds vaker ingezet in het extrusieproces. Erwten hebben minder land en water nodig om te groeien in vergelijking met soja en wordt daarmee beschouwd als een duurzaam alternatief. Ondanks dat het minder aminozuren bevat dan soja is het een uitstekende bron voor het maken van vleesvervangers. Erwten proteïnen zijn daarnaast geschikt voor mensen die intolerant zijn voor soja of tarwe. Erwtenproteïnen hebben een relatief neutrale smaak. Ze worden vaak gebruikt in producten die gericht zijn op consumenten die op zoek zijn naar plantaardige, eiwitrijke, en/of glutenvrije opties.

Verkrijgbaar in: flakes, granules, shreds

Toepassing: o.a. vleesvervangers, snacks, ontbijtgranen, 

Tekst

tarwe

Door tarwe te extruderen kan zij uitstekend ingezet worden als een knapperig paneermeel maar ook bijvoorbeeld als vleesvervanger, als ontbijtgraan of snack. Ook als verdikkingsmiddel in bijvoorbeeld soepen of sauzen vindt het product zijn weg. Ge-ëxtrudeerde tarwe kent een ongekende waterabsorptie, heeft een neutrale smaak en  is daarmee gemakkelijk te combineren met andere ingredienten. Texturen kunnen variëren van luchtig tot zeer krokant. 

Ge-ëxtrudeerde tarwegluten vormen vezelds die in tegenstelling tot soja of erwten een hogere elasticiteit hebben

Verkrijgbaar in: shreds, granule, flake, strips

Toepassing: coatings, vleesvervangers, toppings (salade), ontbijtgranen

 

Media
Wheat TVP small
Media
Fava TVP
Tekst

tuinboon (fava)

De tuinboon is de laatste jaren in opkomst. Wordt meer en meer Europees geteeld Tuinbonen bevatten van nature anti-nutriënten die afgebroken worden door extrusie waardoor dat de voedingsstoffen uit de tuinboon beter beschikbaar worden voor opname in het lichaam. De tuinboon draagt als gewas bij aan bodemverbetering door stikstoffixatie. Geëxtrudeerde tuinboon behoudt zijn vezelgehalte en is neutraler van smaak dan bijvoorbeeld soja.

Verkrijgbaar in: shreds, chunks, ring

Toepassing: TVP, snack, cereal

Tekst

mais

Ge-ëxtrudeerde mais kan breed worden ingezet in de voedingsindustrie. De toepassingen en applicaties zijn breed. Cornflakes, ontbijtgranen maar ook snacks en in babyvoeding of om pudding mee te maken. Mais heeft als bijzondere eigenschap haar natuurlijke zoetheid en kan afhankelijk van het extrusieproces qua textuur zowel licht en luchtig zijn als knapperig. Aangezien mais glutenvrij is kan zij gebruikt worden om textuur en structuur te bieden waar normaal tarwe wordt ingezet. 

Verkrijgbaar in:  diverse vormen,  “grof gemalen”

Toepassing: cereal, snack,

Media
Snacks site
Media
Crispies whey
Tekst

melk & wei

DFE produceert crispies op basis van melk en wei ten behoeve van de sport- en fitnessvoeding. De crispies kunnen ook ingezet worden als topping of ingredient voor energyrepen, chocoladeindustrie of cereal.

 

Verkrijgbaar in:  granules, diverse kleuren, afmetingen en smaken

Toepassing: cereal, snack, fitness

Tekst

rijst

Crispies op basis van rijst kunnen breed worden ingezet. Als pudding voor fitness  en sport-toepassingen maar zeker ook als ingrediënt voor diverse recepten. Het verhoogt het volume en verlaagt calorieën en kosten. Rijst geeft een crunchy karakter aan het product

 

Verkrijgbaar in:  crispies, flakes, diverse afmetingen en kleuren

Toepassing: cereal, snack, repen, chocolade coating

Media
inclusions
Media
Aardappel crumbs
Tekst

aardappel

DFE extrudeert aardappelzetmeel met als toepassing de coating van (bevroren) snackproducten zoals vissticks en kipnuggets. Het zorgt ervoor dat deze producten een knapperige en aantrekkelijke buitenlaag krijgen en deze coating helpt bij het vasthouden van smaak en vocht.

 

Verkrijgbaar in:  crumbs

Toepassing: coating

Tekst

Media
centrale gang fromatech
Tekst

Wij staan voor kwaliteit, 
maatwerk en een korte doorlooptijd

Ons team van specialisten staat voor u klaar in een gecontroleerde omgeving

Neem contact met ons op en informeer naar onze maatwerkoplossingen.

 

Neem contact op