Proces

Page sections
Left column

Snel & flexibel

Met een gemiddelde doorlooptijd van slechts één week is het duidelijk: een samenwerking met Driessen Food Extrusion staat in het teken staat van flexibiliteit en snelheid. Doordat wij alle aspecten in huis hebben, richten we het extrusieproces modulair – en dus zo efficiënt mogelijk – in.

Neem contact op


Bovendien zijn alle stappen van het proces, en daarmee ook de machines op zich, stuk voor stuk high-end en maken ze gebruik van de meest efficiënte technieken, zowel qua werkwijze als energieverbruik. En dat merkt u. Want met een praktisch inhouse productieproces en de modernste machines mag u rekenen op een doorlooptijd van gemiddeld slechts één week.

Right column
paprika extruderen

Title
Korte lijnen, inhoudelijke antwoorden

Left column

Naast een vlot productieproces, vinden we bij Driessen Food Extrusion een soepele samenwerking belangrijk. Zo mag u uw eigen grondstoffen bij ons aanleveren, maar als u dat wilt, zorgen wij voor de juiste basisproducten. En ook productontwikkeling, mengen, transport, verpakken en opslag van het eindproduct is mogelijk.

Right column

Doordat wij al deze disciplines bieden, kunnen we productie- en transportplanningen ook scherp op elkaar afstemmen. Bovendien weet uw vaste contactpersoon voortdurend wat de stand van zaken is van de planning, testfase en productie van uw product. Dat betekent korte lijnen, technisch inhoudelijke antwoorden en snel schakelen.

Text

Techniek

Extruderen is een doorontwikkelde techniek waarbij een mix van ingrediënten door een matrijs geperst wordt. Bij Driessen Food Extrusion produceren we op deze manier isolaten voor opdrachtgevers uit de voedingsindustrie. Voorbeelden zijn geëxtrudeerde graanproducten, textured vegetable proteine (TVP) en crumbs.

Met andere woorden: graantoppings voor ontbijtrepen, vegetarische vleesvervangers of het krokante korstje voor vleessnacks dat geschikt gemaakt kan worden voor airfryer, friteuse, oven of braadpan.

Image
Driessen food extrusion Twin screw extruder
Text

Twin-screw extruders

Driessen Food Extrusion beschikt over meerdere Continua 120 Twin Screw-extruders. De grondstoffen kunnen in deze extruders met dubbele schroef verschillende stadia doorlopen. Het eindproduct bestaat uit pellets of andere vormen van steeds dezelfde grootte. Meer dan 15 jaar ervaring leidt ertoe dat iedere processtap doordacht is en u kunt rekenen op maximale doorvoersnelheden, een zachte behandeling van het product, hoge betrouwbaarheid en daarmee een hoge consistentie in zowel functionaliteit als ontsluiting.

Image
DFE Driessen food koeler-droger
Text

Koeler-droger

Driessen Food Extrusion maakt geen gebruik van een banddroger, maar van een compacte droger-koeler van Geelen Counterflow. Hierin wordt de meest efficiënte manier toegepast om energie om te zetten tussen gassen, vloeistoffen en harde stoffen. Zo minimaliseren we de hoeveelheid lucht die nodig is om te drogen en optimaliseren we de hoeveelheid energie die wordt omgezet. Onze droger is speciaal ontwikkeld voor de voedingsindustrie en voldoet aan de hoogste normen voor voedselveiligheid en hygiëne. Het totale ontwerp is gericht op een efficiënte reiniging van de lijn en het voorkomen van crosscontaminatie.

Image
Driessen food extrusion multicracker
Text

Multicracker

Driessen Food Extrusion kiest ervoor om geëxtrudeerde producten te kraken in plaats van te malen met de zogeheten Multicracker. De gepatenteerde kraakschijven verkleinen het product op hoge snelheid tot de gewenste grootte. Als gevolg van het doorontwikkelde en innovatieve proces is er sprake van een optimale snijgeometrie. Dankzij het kraken bereiken we steevast een uniforme structuurafmeting en wordt het product niet verhit. Hierdoor verliest het product minimaal vocht en blijft de voedingswaarde en functionaliteit behouden. Ook resulteert er minimale uitval. 

Image
DFE driessen food Geurnetralisator aerox
Text

Geurneutralisator Aerox-Injector

De productie van geëxtrudeerde producten gaat samen met geur. Driessen Food Extrusion vindt het belangrijk om zijn omgeving zo weinig mogelijk geuroverlast te bezorgen. De Aerox-Injector neutraliseert geuren die vrijkomen bij het extrusieproces met schone lucht. De geur wordt door een driefasige filter geperst. Daar vindt een oxidatieproces plaats dat de geurmoleculen onschadelijk maakt. Ze zijn dan niet langer waar te nemen.